info@komforteskuvo.hu
Telefon: 06/20 453 7329

Vöfély, Ceremóniamester

Vőfély, Ceremóniamester, Moderátor, Szertartásvezető

 

A vőfély sok esetben népies ruhában érkezik, végigkonferálja az egész napot, rigmusokat mond minden lényeges eseménykor (kikérések, búcsúztatók, vacsora, torta stb.) Játékokat játszat az ifjú párral és a násznéppel. Ők igazán a hagyományos lakodalmakban tudják kamatoztatni tudásukat.

 

A ceremóniamester inkább egy elegánsabb hangulatú, modernebb esküvőre ajánlanám. Ő minden esetben öltönyben érkezik. Feladata, mint jó házigazda a meghívott vendégek szórakoztatása, az est eseményeinek felkonferálása, modernebb kivitelben és elhagyva a népies kellékeket, mint ahogy azt a vőfélynél megszokhattuk.

 

A moderátor a legvisszafogottabb házigazda. A sarkalatos időpontokban a vendégek figyelmét az eseményekre irányítja, de soha nem helyezi magát előtérbe, nem mond rigmusokat, nem játszatja a vendégeket, mint “műsorvezető” vezeti végig az estét.

 

A szertartásvezető a polgári szertartás menetrendjét és megjelenését követi, de messze jobban a párra van szabva maga a szertartás. A párral egyeztetett szövegeket mondja, és olyan elemeket is használ, amiket csak arra az alkalomra kérnek tőle. Sokszor külső helyszíni szertartásnál is Őt veszik igénybe.

 

Bármelyikről kérhetsz további felvilágosítást az elérhetőségek menüpont alatt!